B A R A mondja - Hozzám jössz karanténba?

Amikor kislányok voltunk, a mesékben azt olvastuk, hogy ha békát látunk koronával a fején, annak örülni kell és gyorsan szájon csókolni, hogy királyfivá változzon. Erre most remegve menekülünk bármilyen testi kontaktustól és sikítófrászt kapunk mindentől, amiben a korona szó szerepel...

Felnőttünk és sosem gondoltuk volna, hogy olyan dolgokkal kell szembenéznünk, amik most zajlanak a világban. A jelenlegi helyzet mindenkinek sok lemondással és áldozattal jár. A barátnőim között is többen vannak olyanok, akiknek lehet, hogy el kell halasztaniuk az esküvőjüket a járvány miatt. Tudom, hogy ez nem a világvége és nem ez a legnagyobb probléma, de azt hiszem, hogy valamennyire át tudom érezni a helyzetüket.

Tudom, hogy milyen az, amikor hónapokig tartó szervezkedés után beüt egy olyan krach, amivel abszolút nem számoltál és amire nincs „B” terved. 2016 májusában volt az esküvőnk és négy éve, majdnem pontosan ezen a napon égett le a helyszínünk csaknem teljes tetőszerkezete. Borzalmas érzés volt. Azt éreztem, hogy csak mi lehetünk ennyire szerencsétlenek (és maximum az a pár, aki két héttel a mienk előtt tartotta az esküvőjét, halkan jegyzem meg, hogy az elején az a dátum is versenyben volt nálunk...).

Ma viszont már mosolyogva gondolunk vissza az egészre, hiszen a végén minden jól alakult. Időről időre rá kell jönnöm, hogy minden relatív. Amit akkor katasztrófaként éltünk meg, most aprócska balesetnek tűnik csupán.

Azt mondják, hogy ha esik az eső az esküvőn, boldog lesz a házasság. Mai napig nem tudom, hogy a majdnem leégett helyszínnek van-e bármilyen szimbolikus jelentése, de ha az utóbbi évekre visszatekintek, nekünk bejött! Most sok-sok pár babona listájára nagy valószínűséggel felkerült egy új tényező, a világjárvány is… De nem szabad elkeseredni, előbb vagy utóbb úgyis mindenre sor kerül majd! Fő a pozitivitás és a humor! A végén tényleg csak ez marad nekünk. Ja, és a több kiló cukor, liszt és WC papír a spájzban. A kimondatlan fogadalmak és el nem rebegett „igenek” helyett pedig marad a kérdés: „Hozzám jössz karanténba?”

📷: Tóth András (www.andras-photo.com)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia