B A R A kérdez: Milyen a Te Balatonod? - 4. Takács Nóri

B A L A T O N. 

 

Ahány ember, annyiféle vélemény. Mindenki másért és másképpen szereti. 

Ezért is indítottam útjára ezt a sorozatot, amiben általam kedvelt embereket kérdezek meg arról, hogy mit is jelent számukra a “magyar tenger”. 

A kérdések adottak, csak a válaszadók változnak hetente. Így végül egy színesebb képet kaphatunk arról, hogy kinek miért dobogtatja meg a szívét a Balcsi. 😊

 

Ezen a héten Takács Nóri válaszait olvashatjátok. Ő az, aki teljesen pozitív kontextusba emelte a "jónő" szó fogalmát és akinek videóiból lányok tízezrei tanulhatták meg, hogy hogyan kell gyorsan elkészíteni egy laza frizurát, ünnepi sminket vagy egy könnyen összedobható, egészséges finomságot. 

Műsorvezető, előadó, megrögzött természet- és állatbarát, a #csinoskedd mozgalom elindítója, aki kifogyhatatlan tárházzal rendelkezik a házi, DIY praktikákból is.

Nemrégiben lehetőségem volt személyesen is találkozni vele, amiből egyértelművé vált számomra, hogy ugyanolyan kedves és közvetlen, mint ahogy azt a képernyőről már megszokhattuk. Bár a szenvedély rövid ideje tart, de ő is a Balaton szerelmese. Kell ennél több? 😊




Forrás: Instagram

 1. Az örök ellentét: észak vagy dél?
Mindenhol jó, de legjobb a Badacsonyban. Ott van nyaralónk (nem véletlenül), oda húz a szívünk.

 

2. Lángos vagy hekk?
Egy lángos ebédre, egy hekk vacsira. 😊
 
3. Csak a balatoni nyár vagy egész évben "sohavégetnemérős"?
Egész évben Balaton. Nekem hűvösebb időben talán még jobban is tetszik. Van benne valami izgalmas, kicsit bekukkanthat az ember a “színfalak mögé”, megtapasztalhatja milyen az élet a főszezonon túl. Ráadásul a táj minden évszakban gyönyörű, túrázni, jókat enni bármikor lehet, és programokból sincs hiány. Ha pedig már itt járunk, akkor szeretném megemlíteni, hogy október 3-án lesz a következő Gasztropiknik Szigligeten (ha a vírushelyzet engedi), és én leszek az esemény háziasszonya, szeretettel várunk mindenkit! 😊
 
4. Stégről ugrálós vagy fokozatosan mélyülős?
Fokozatosan mélyülős inkább, de őszintén engem a fürdőzés vonz legkevésbé a Balatonban. Tudom ez furán hangzik. A férjem a víz megszállottja, én kevésbé vagyok az a halacska típus. Persze szeretek megmártózni, élvezem a selymes vizet, de ha egy hétig nem csobbanhatok, nekem úgy is tökéletes. Engem inkább a Balaton látványa nyűgöz le. Reggelente, miközben iszogatom a teámat, kiülök a hegyen a tornácunkra és csöndben magamba szívom ezt a csodát.
 
5. Parton lazulós vagy kirándulva felfedezős?
Is-is. Peti miatt sokat vagyunk lent a strandon, napozunk, olvasunk, pihenünk. A kutyánk, Max miatt pedig sokat túrázunk. Én mindkettőt élvezem, így vagyok egyensúlyban. 
 
6. Borozós vagy kézműves sörözős?
Borozós, bár az is igaz, hogy a meggyes sör nagy kedvencünk lett az elmúlt években. A helyi finom boroknak viszont nem tudunk ellenállni, főleg fröccsözni szoktunk.
 
7. Ha egy helyet választhatnál a tó körül, ahova elmehetnél úgy, mintha akkor látnád először, melyik lenne az?
Talán Vászolyba mennék, egy igazi kis ékszerdoboz az a település. Láttam már minden évszakban, de egyszerűen nem tudok betelni vele. Szívesen megnézném még egyszer először. 😊
 
8.  Ha az életben már csak egy Balaton környéki étteremben ehetnél egy jót, melyiket választanád és mit ennél?
Tölgyes Kúria, szerelem ez a hely minden szempontból. Csodás a miliő, az ételek, és igaz barátokra leltünk. Ha életem végéig csak oda járhatnék, nos, rendben lennék a gondolattal. És, hogy mit ennék loopolva? A vargabélesüket.
 
9. Ha csak egy fotót tarthatnál meg a Balatonról, pontosan mit ábrázolna (pontos helyek, emberek)?
Azt a képet, amit akkor csináltam a nyaralónkról, amikor megvettük. Még kicsi, és nem a legszebb talán, de mi hiszünk benne. Látom magam előtt, hogy milyen szépet varázsolunk majd belőle, de fontos, hogy sose feledje az ember, hogy honnan indult.
 
10. Ha egy szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyod, mi lenne az? 
Érett. 
 
+1 És ha már viszony, mióta tart? 😊   
Mint a házasságom, 3 éve. Petivel ha utaztunk, eleinte főleg külföldre mentünk. Aztán egy hétvégén gondoltuk ugorjunk már le, nézzünk szét a Balcsin, mert nem voltunk már ezer éve. Úgy tértünk vissza Budapestre, hogy najó, ez mi volt? Az ételek csodásak, a táj mesés, a szállás kifogástalan, ez tényleg ugyanaz a Balaton lenne, amire gyerekkorunkból emlékszünk? Ettől kezdve rendszeresen jártunk le, rengeteg helyen laktunk, sokfelé barangoltunk télen-nyáron. Persze már az elején megfogalmazódott bennünk, hogy szuper lenne egy saját nyaraló, de úgy voltunk vele, hogy várunk kicsit. Ha tartós a szerelem, akkor van csak értelme ilyesmiben gondolkozni, hisz egy saját ház, egy kert felelősség, munka is. A történet végét már tudjátok, azóta megtaláltuk a tökéletes házikót. A szerelmünk nem múlt el, sőt egyre csak erősödik… 😊 

 
 ~~~
 
Köszönöm Nórinak a válaszokat! Jövő héten pedig egy igazi életvidám, bohém anyuka lesz a vendégem, aki a "bogaras kincseiről" híres és aki már-már tősgyökeres balatoninak számít.:)
           

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia