B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 7. Petra és Dani / TACO TRUCK

B A L A T O N.  

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a "riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben az új rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről.
  
Petra Lyskova és Kovács Dani Norvégiában, egy szülinapi buliban ismerkedtek meg, majd a közösen töltött amerikai évek után úgy döntöttek, hogy a Balaton mellett valósítják meg közös álmukat: egy food truck-ot nyitnak.
Arról, hogy az ötlet pontosan kitől származik a mai napig megoszlanak a vélemények. Dani szerint Petra azt állítja, hogy ő találta ki, viszont Dani tisztán emlékszik rá, hogy tőle származik az első gondolat.
Egy biztos, a TacoTruck ötlete Amerikában született.

Fotó: Instagram/Tacotruckhungary
 
"Éppen az ebédszünetünket töltöttük az egyik kedvenc street food helyünkön, és arról beszélgettünk, hogy az ilyen cool helyek mennyire hiányoznak a magyar gasztro piacról. Tehát itt született meg az első gondolat, két hónap múlva pedig már nyitva is volt a TacoTruck Szigligeten."
 
A truck, ami magában hordozza a hamisítatlan street food jegyeket, mára akkora népszerűségnek örvend, hogy bárrá nőtte ki magát. Arról, hogy hogyan telnek a napjaik manapság, milyen terveik vannak az idei évre, és miért pont a Balaton mellett tették le a voksukat, Dani mesélt bővebben.
 
1. Mióta éltek a Balaton közelében? Hol laktatok korábban? 
Egy Balaton környéki kis faluban, Uzsán nőttem fel, majd innét indultam el világot látni. 2017-ben döntöttem úgy, hogy elég volt a csavargásból, és ideje hazajönni. Ekkor vettünk egy balatoni ingatlant és nyitottuk meg a Truck-ot.
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

2. Miért pont Badacsonytördemicre esett a választásotok?
Születésemtől fogva kötődöm a Balatonhoz. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt tölthettem a gyerekkorom. Egész évben lefoglalt minket a tó. Nyáron a strandot élveztük, télen pedig a befagyott jégen koriztunk a a haverokkal.
Mikor hazaköltöztünk és belefogtunk a házkeresésbe, én Badacsonytól Keszthelyig minden településre szívesen költöztem volna, de végül Badacsonytördemicen találtuk meg a keresett otthonunkat.

3. Mit szerettek leginkább a Balaton melletti életben?
A legjobban azt szeretjük, hogy itthon vagyunk. Nagyszerű érzés tavasszal hazatérni a külföldön töltött hónapok után, körbelátogatni a családot, az ismerősöket, a kedvenc helyeinket, és lassan rákészülni a nyitásra.
Az elmúlt nyarak alatt a TacoTruck volt nálunk fókuszban, ezért a nyári programok és szórakozás helyett az elégedett vendégek töltöttek fel energiával.
Ősszel, ahogy sok helyi mondja, kezdődik a balatoni lakosok szezonja. Újra van hely a strandon, odaférni a teraszokra, eltűnik a feszültség a vendéglátósok arcáról, és nekünk sem kell kitenni a "sold out" táblát. 😀
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

4. Mi az, amit kevésbé szerettek benne? 
Idáig még csak a tavaszi és nyári szezonokat töltöttük itthon, az pedig mindig a kemény munkáról szólt. Sajnos nem tudtunk sok időt szakítani a kikapcsolódásra. Ahogy bezártunk ősszel, már mentünk is vissza Amerikába.
Ez az első év, mikor a telet is itthon töltjük, de ez a vírus miatt nem olyan, mint ahogy szerettük volna.

Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

5. Van kedvenc balatoni helyetek, amit sosem tudtok megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanátok másoknak, hogy látogassanak meg?
Az északi parton több olyan kis eldugott, panorámás hely van, ami megunhatatlan látványt nyújt. Ha emellé egy kis gasztronómia és egyéniség is társul, akkor az ilyenekhez bármikor szívesen visszatérünk.
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary
 

6. Van kedvenc balatoni ételetek/éttermetek? Melyik a kedvenc fogásotok a saját kínálatotokból?
A legjobb helyek a környéken: Villa Kabala, Papa Áron, Pláne Borterasz, SkizoBor.
A kedvenc ételünk a kínálatunkból a garnélás taco, mangó-avokádó salsával.
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

7. Mi a kedvenc Balaton melletti elfoglaltságotok?
Ha az időnk engedi, akkor nagyon szívesen megyünk úszni, kerékpározni, túrázni és persze gasztro helyeket látogatni.

Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

8. Mennyiben inspirál Titeket a tó közelsége?    
A tó közelsége természetesen nagyon fontos számunkra, hiszen rengeteg turistát vonz nyáron. A Balaton körbetekerése is egyre népszerűbb évről évre, áprilistól lehet már számítani a biciklis vendégekre, így kora tavasztól késő őszig kitolja a szezonunkat.
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary
 
9. Miben változott meg az életetek a koronavírus hatására?
Üzleti szempontból szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel az ételeink nagy része amúgy is becsomagolva, vagy dobozban került kiadásra, így nem kellett sok dolgon változtatnunk. Könnyedén át tudtunk állni az elviteles rendszerre, bármi minőségi romlás nélkül tudtunk tovább dolgozni.
A magánéletünket jobban felforgatta a vírus. A kemény munka után mindig egy jól megérdemelt nyaralás következett, majd Amerikában szoktuk tölteni a téli szezonunkat. Sajnos idén ezek elmaradtak, és nagyon hiányoznak. 
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

"A téli Balaton így, vírushelyzetben, a kirándulásokon kívül sok más lehetőséget nem tartogat, így időnk nagy részét a négy fal között töltjük. Viszont ennek is van egy jó oldala. Tudtunk ötletelgetni, mivel lehetne még szuperebbé tenni a helyünket, és végül sikerült összerakni pár ötletet, amiből egy nagyszerű dolog született. Még finomítgatunk a koncepción, de remélhetőleg áprilistól egy szuper kiegészítő lesz a TacoBar mellett."

10. Szándékoztok valaha elmenni a Balatontól? Mik a terveitek a jövőre nézve?   
Ha Magyarország, akkor Balaton. Itt mindent megtaláltunk, ami egy boldog élethez szükséges. 
Jövőt nem szeretünk tervezgetni, általában rövid távú céljaink vannak, mivel ezeket könnyebb teljesíteni, és ha úgy alakul akkor könnyebb alakítani is rajtuk.
 
Fotó: Instagram/Tacotruckhungary

 "Szeretünk világot látni, így nem kizárt, hogy egy időre külföldre költözünk, de amikor hazajövünk, az mindig a Balatont jelenti."
 
Végül az utolsó kérdés, ami ismerős lehet az előző (Milyen a Te Balatonod?) sorozatból. 😊
Ha egy szóval kellene jellemeznetek a Balatonhoz fűződő viszonyotokat, mi lenne az?

 SZERETET.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia