B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 25. Laura és Ákos / PAJTI KÁVÉZÓ

B A L A T O N.  

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a "riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben az új rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Bár Horváth Laura és Vass Ákos mindketten Keszthelyen születtek és nőttek fel, a sors különös fintora, hogy végül testnevelő szakos tanulóként, csak a Pécsi Egyetemen találtak egymásra. A sport szeretetén túl a vendéglátás is a vérükben van, hiszen mindkettejük családja ezzel foglalkozik, amiből így ők is jócskán kivették a részüket. 

Mivel Ákos rajong a kávéért, mindig egy saját kávézó megnyitásáról álmodozott. Ehhez adjuk hozzá Laura ételek iránti szeretetét, egy adag lelkesedést, no meg persze a Balatont a szomszédban, és így kapjuk meg a Pajtit: egy kávézót, ami a konyhájáról is messze földön híres. 



„Az fogalmazódott meg bennünk, hogy nyitnunk kell egy helyet, amit együtt álmodunk meg, és formáljuk a saját ízlésünkben megfelelően.

Így született meg a Pajti.”


Fotó: Instagram/pajtikavezo

1. Mióta éltek a Balaton mellett? Korábban hol máshol laktatok még?
Mindketten Keszthelyen születtünk, és azóta is itt élünk. Iskola miatt volt, hogy el kellett költöznünk, de minden hétvégén hazalátogattunk. 

Fotó: Instagram/pajtikavezo

2. Miért pont Keszthelyre esett a választásotok?
Nagyszüleink és szüleink is nagyrészt Keszthelyen nőttek fel, és mint, ahogy már említettük itt születtünk mi is mindketten. Nem mi választottuk, de nem is tudnánk elképzelni máshol az életünket! 

Fotó: Instagram/pajtikavezo

3. Mit szerettek leginkább a Balaton melletti életben?
A balatoni életnél nincs jobb! Imádjuk!  Egyszerűen nem lehet megunni. Mindig valami újat és csodálatosat rejteget.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

4. Mi az, amit kevésbé szerettek benne? 
A nyári autós forgalmat.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

5. Van kedvenc balatoni helyetek, amit sosem tudtok megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanátok másoknak, hogy látogassanak meg?
Rengeteg szép látnivaló van a Balaton körül. Számunkra a gyenesi Nagymező, cserszegtomaji Csókakő, keszthelyi Fenyves allé, és bár már Kis-Balaton, de gyönyörű a Kányavári sziget is. Ezek a helyek rengeteg szép emléket idéznek fel bennünk. 

Fotó: Instagram/pajtikavezo

6. Van kedvenc balatoni ételetek/éttermetek? Van kedvencetek a saját kínálatotokból?
Kedvenc ételünk kifejezetten nincs, mert mindent IS szeretünk. 😅 Viszont imádunk a Gyenesi Lidóstrand Friends Bistrojában enni, majd este a keszthelyi pavilonsoron beülni egy jó borra a Csaba borozóba. Ezzel meg is volt a családlátogatás. 😂 (A sok munka mellett nyáron csak így a munkahelyükön tudunk találkozni velük.) Viccet félretéve, nagyon sok helyett tudnánk felsorolni a környékről, amit imádunk. Párat ki is emelnénk: Taco Truck, La Téne, Hold és Csillag, Pizza Pazza, mind egytől-egyig kiváló helyek.
A saját kínálatból Ákosnak a bagelek, nekem pedig a pad thai-ok a kedvenceim.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

7. Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságotok? 
Imádunk túrázni bármilyen formában. Mostanában nagyon rákaptunk a gasztrotúrákra is vasárnaponként. Rengeteg színvonalas vendéglátóhely van a Balaton körül, ami vasárnap, a szabadnapunkon is nyitva tart. 😂

Fotó: Instagram/pajtikavezo

8. Mennyiben inspirál Titeket a tó közelsége? 
Inspirál mindenben, de még jobban segít kikapcsolni.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

9. Miben változott meg az életetek a koronavírus hatására?
A bezártságot próbáltuk úgy felfogni, mint egy ugródeszka. Volt időnk is, és igyekeztünk is fejleszteni önmagunkat. Sokat tanultunk, és próbáltunk helytállni a helyzet adta kihívásokkal szemben.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

10. Szándékoztok valaha elköltözni innen? Mik a terveitek a jövőre nézve? 
A távoli jövőre nézve azt már látjuk, hogy a helyet tekintve kinőttük a mostani épületet. Ha tovább akarunk fejlődni, gondolkodnunk kell egy új irányban. Elköltözni innen nem akarunk, inkább az van tervben, hogy alkalomadtán kiköltözünk egy-egy kisebb fesztiválra. Azt, hogy milyen módon, az még részünkről is csak most kezd el körvonalazódni. Rövid távú terveink között szerepel a terasz beépítése, ami talán már nyárra el is készül. Keszthely az nekünk fix pont, és a Pajti is. A mostani világban, viszont semmiben sem lehetünk teljesen biztosak, így bármi előfordulhat.

Fotó: Instagram/pajtikavezo

Végül az utolsó kérdés, ami ismerős lehet az előző (Milyen a Te Balatonod?) sorozatból. 
Ha egy szóval kellene jellemeznetek a Balatonhoz fűződő viszonyotokat, mi lenne az?

CSALÁD.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 37. Sosztarits Luca / LUCART