B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 27. Papp Gergely / PIMASZÚR

B A L A T O N.  

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a "riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben az új rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Papp Gergő, riporter és műsorvezető, sokan főképp „Pimaszúr”-ként ismerjük. Mindig is közel állt a szívéhez a Balcsi, és pár éve, egy meghatározó balatoni körtúra során megtalálta családjával azt a házat Szigligeten, ami végül az otthonukká vált. 

Munkája miatt fél lábbal Budapesten, fél lábbal a Balaton partján állandóan mozgásban van. Most kivételesen nem kérdezett, hanem mesélt nekem. Mégpedig arról, hogy miért is szereti ennyire a Balatont, melyek a kedvenc helyei, és hogy mi teszi a tó melletti életet számára igazán különlegessé. 


Fotó: Instagram

1. Mióta élsz a Balaton mellett? Korábban hol máshol laktál még?
2017-ben, épp egy családi Balaton-kerülő csónaktúra során találtunk rá álmaink kisházára Szigligeten, ahol egyébként évek óta keresgéltünk már, de esélyünk sem volt semmit találni. Aztán csoda történt, és a mi életünk is folytatódott a csodában – fél éven belül eldöntöttük, hogy oda is költözünk. A fiam ott folytatta aztán az iskoláit, és a feleségem is – akivel azóta külön élünk – ott a suliban talált tanítóit állást. Én pedig megkezdtem a kétlaki életemet: hétfőtől csütörtökig Budapesten, csütörtöktől vasárnapig velük, Szigligeten éltem. Korábban kizárólag Budapesten éltem.

Fotó: Instagram

2. Miért pont Szigligetre esett a választásod?
Most már több, mint tíz éve egy véletlen folytán ismertük meg az ottani imádott baráti társaságunkat. Azon túl, hogy szerintem Szigliget az egész világ egyik legszebb pontja, alapvetően az ott megismert emberek miatt lett igazán fontos számunkra. 

Fotó: Instagram

„Élhetsz gyönyörű helyen, ha közben magányos vagy, és nincs körülötted egy csomó olyan jó barát, akikkel ezt megoszthatnád – semmit nem ér az egész.”

Fotó: Instagram

3. Mit szeretsz leginkább a Balaton melletti életben?
A Balatont, a sportolásokat, a szabadságot, a nyugalmat, az illatokat, a friss levegőt, az ottani embereket.

Fotó: Instagram

4. Mi az, amit kevésbé szeretsz benne? 
Egyedül a tömeget nem szeretem, de az maximum két hónapig tart szerencsére.

Fotó: Instagram

5. Van kedvenc balatoni helyed, amit sosem tudsz megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanál másoknak, hogy látogassanak meg?
Szigliget minden egyes apró szeglete az örök kedvenceim közé tartozik. De a déli parton például imádom Földvár löszfalát, ha csak tehetem ott biztosan végig sétáliok a Panoráma sétányon. A legszebb naplemente és az egyik legélhetőbb balatonparti város egyértelműen Földvár szerintem.

Fotó: Instagram

6. Van kedvenc balatoni ételed/éttermed?
Kikötő Étterem Marcsinál természetesen Szigligeten.

Fotó: Instagram

7. Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságod? 
Imádok a vízparti erdős pályán teniszezni, túrázni és csónakázni.

Fotó: Instagram

8. Mennyiben inspirál Téged a tó közelsége? 
Mindenben. A Tó nekem a legfontosabb múzsám, a Tanúhegyekkel karöltve. A vize selymes és gyógyító.

Fotó: Instagram

9. Miben változott meg az életed a koronavírus hatására?
Egyelőre szerencsére semmiben nem változott az életem a covid miatt, bár mostantól elsősorban a könyvírásra, a riportkönyvekre koncentrálok. Ehhez pedig tökéletes helyszín a balatoni panorámás teraszunk.

Fotó: Instagram

10. Szándékozol valaha elköltözni innen? Mik a terveid a jövőre nézve? 
A jövőre nézve a terveim ahogy az előbb mondtam leginkább az érdekes emberekről szóló interjú-riportkönyvek megírása, a jövőben pedig szeretnék még ennél is több időt a Balatonnál tölteni, ha nem muszáj én el sem nagyon hagynám a Szigliget táblát…

Fotó: Instagram

Végül az utolsó kérdés, ami ismerős lehet az előző (Milyen a Te Balatonod?) sorozatból. 
Ha egy szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyodat, mi lenne az?
3 szó lenne inkább:

RAGASZKODÁS
BOLDOGSÁG
SZABADSÁG

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 37. Sosztarits Luca / LUCART