B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 43. Sebestyén Norbert / BALATONIC

B A L A T O N.  

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a „riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben az új rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Aki ült már valaha a Balaton-parton, élvezve a tájat, miközben egy hideg gin-tonikot kortyolgatott, az talán sejtheti, hogy hogyan is születhetett meg Sebestyén Norbert fejében a BALATONIC gondolata. Norbert a tóért és a tonikért is rajongott, így társával ötvözték a kettőt, és palackba zárták a balatoni életérzést: létrejött a 100% magyar prémium tonik, felesleges aromáktól mentesen, a Balatonnal a nevében.


1. Hogy született meg a BALATONIC ötlete?
Társammal mindketten nagy gin-tonik rajongók vagyunk, elképesztő változatos és izgalmas koktélok születhetnek egy hozzáértő és kreatív bártender keverésében. Régen megfogott minket ez a koktélkultúra és őszintén szólva először magunk is ginben gondolkodtunk. Aztán, sok-sok hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után arra jutottunk, hogy bizony hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi az alapitalt, hanem egyszerűen felerősíti annak saját ízjegyeit. Egy olyan tonik, amely a könnyed nyári esték, az igényes baráti összejövetelek és a színvonalas éjszakai bárélet valódi ikonjává képes válni a maga nemes tisztaságával.


Ez a gondolat aztán elhatározássá formálódott, és kezdetét vette a felfedezőutunk – egy felfedezőút, mely tele volt kutatással, receptúrák egész hadának kipróbálásával és tudományos jellegű kóstolásokkal. 


„Többévnyi lelkiismeretes felkészülést és kísérletezést követően végre kijelenthetjük: sikerült megalkotni azt a receptúrát, amit az utazásunk elején megálmodtunk. Palackba zártuk a Balatonicot!”

2. Melyik a kedvenc balatoni városod? Van szoros kötődésed bármelyikhez?
Balatonalmádi és Szigliget az északi parton, Balatonakarattya a csodás panoráma miatt, és Balatonfenyves/Fonyód a káprázatos vízparti kilátása miatt. De ezen kívül számos helyet tudnék még említeni, annyi szép látnivaló található minden szegletében.

3. Mi szeretsz leginkább a Balatonnál?
A tájat, a levegőt, az embereket, a kulináris sokszínűséget és legfőképp a vizet.

4. Mi az, amit kevésbé szeretsz benne?
Hogy teleporttal nem lehet megközelíteni, egyébként mindent. 😊


5. Van kedvenc balatoni helyed, amit sosem tudsz megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanál másoknak, hogy látogassanak meg?
Folly Arborétum, Balatonakarattya magaspart, Fonyód Riso Beach strandról a panoráma az északi part felé, Szigligeti Vár, Szent György-hegy… fel sem tudom mind sorolni.

6. Van kedvenc balatoni ételed/éttermed?
A barátokkal nagyon szeretünk a Kerekes Pincéhez járni Balatonalmádiban, meginni egy jó kávét Siófokon a Maran Cafe-ban vagy Révfülöpön a The Peak-ben, Akarattyán a The Rusty-ban. Finom borokat kóstolni a Petrányi Pince és Borteraszon, Szent György-hegyen a Tarányi Présház előtt, a Dobosi Birtokon Szentantalfán.


7. Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságod? 
Ha tehetem, vitorlázok és kerékpározom a családdal és barátainkkal.

8. Mennyiben inspirál Téged a tó közelsége? 
Nagyon, főleg amikor vitorlázunk. Rendkívül pihentet és feltölt.


9. Miben változott meg az életed a koronavírus hatására?
Szerencsére mindig tele voltam munkával, szóval ilyen szempontból kevésbé. Viszont azt gondolom, hogy az emberek fejében komoly nyomokat hagyott és hagy a mai napig, melynek „megemésztéshez" sok időre lesz még szükségünk.

10. Szándékozol valaha a Balaton mellé költözni? Mik a terveid a jövőre nézve? 
Igen, szeretnénk középtávon a Balaton mellett élni. Tervből és célból mindig van bőven. 😊 De a legfontosabb, hogy a BALATONIC szortimentet szeretném minél több magyar tonik kedvelőnek bemutatni és bővíteni a közeljövőben. 


Végül az utolsó kérdés:
Ha egy szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyodat, mi lenne az?
A béke és a testi/lelki feltöltődés 

„SZIGETE”.

Fotók: BALATONIC / Instagram

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia