B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 45. Farkas Anett / A 33-AS BETEG

B A L A T O N.  

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a „riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben az új rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Farkasné Pozsgai Anett a Balaton mellett született és nőtt fel, kétgyermekes anyuka és feleség. Korábban a rendőrségnél dolgozott, majd saját vállalkozásba kezdett, hogy több ideje jusson a családjára.
A közeljövőben viszont egy egészen új arcát ismerhetjük meg: Farkas Anettet, az írót, hiszen idén, november 25-én megjelenik első könyve, A 33-as beteg, aminek egyik fő helyszíne a Balaton.


„Tizenhárom éves korom óta érdekel komolyabban az írás, számos történet lapul itthon a fiókomban. Mikor Rebeka története megszületett a fejemben, tudtam, hogy ezt már szeretném a nagyközönségnek is megmutatni. A mű teljes egészében fikció, bár egyes történeti elemeket, ill. természetesen az eljárásokat rendőri munkámból kölcsönöztem. A regény műfaját tekintve krimi, ami keveredik egy kis pszicho szállal. Izgatottan várom a megjelenését  és bízom benne, hogy aki bizalmat szavaz nekem, mint első könyves szerzőnek, csodás és megdöbbentő utazáson vesz majd részt.”

1. Mióta élsz Bazsin? Korábban hol máshol laktál még?
24 éves korom óta élek ténylegesen Bazsin. Előtte a Balaton fővárosában Keszthelyen éltem, ott is születtem.


2. Miért pont Bazsira esett a választásod?
Férjemet már egész korán, tizenhat éves koromban megismertem, ő bazsi lakos. Megszerettem a környéket, és adódott az életünkben egy olyan lehetőség, amit abban a helyzetben nem tudtunk visszautasítani, így ezt a csendes, nyugodt helyet választottuk végül lakhelyünknek. 


3. Mi szeretsz leginkább a Balaton közeli életben?
Magát a vízpartot, és a kilátást.

4. Mi az, amit kevésbé szeretsz benne?
Nyáron a rengeteg turistát. 😊

5. Van kedvenc balatoni helyed, amit sosem tudsz megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanál másoknak, hogy látogassanak meg?
A Tihanyi-félsziget. Szerintem a Balaton és Magyarország egyik legszebb vidéke. Ahogy benyúlik a tóba, annak a látványát nem lehet olyan szépen leírni, azt látni kell és élvezni: magával ragadó a panorámája.


6. Van kedvenc balatoni ételed/éttermed?
Kimondottan kedvenc nincs, de Keszthelyen a Park éttermet bátran merem ajánlani mindenkinek, bennük még nem csalódtam. Kedvenc balatoni ételem, nem lesz meglepetés: a lángos. 

7. Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságod? 
A férjem hobbihorgász, és olyankor mikor vele tartok, a legjobb kikapcsolódás számomra a Balaton mellett egy izgalmas könyv.

8. Mennyiben inspirál Téged a tó közelsége? 
Megihlet, a most megjelenő regényemben is szerepet kapott, és valószínű nem utoljára. Bízom benne, hogy az emberek szeretnek arról olvasni, ahol már jártak, és ismerős nekik a környezet.


9. Miben változott meg az életed a koronavírus hatására?
Annyira nem érzem, hogy változott volna az életem, rám és a családomra talán nem hatott annyira negatívan a vírus. A vállalkozásomban akadtak kis nehézségek, de szerencsére mára sikerült azt is orvosolnom. Természetesen hátrányba szorultak általa a kulturális programok és az egyéb rendezvények a mi környezetünkben is. A nagyobbik kislányommal már online tanultunk itthon, szerencsére zökkenőmentesen, amit a két tanító néninknek is nagyban köszönhetünk, illetve a kisebbik kislányom még óvodás, de ugyanúgy foglalkoztak a gyerekekkel, mégha interneten keresztül is.

10. Szándékozol valaha elköltözni a Balaton mellől? Mik a terveid a jövőre nézve? 
Nem szándékozom elköltözni, sőt, van egy közös álmunk is a férjemmel, amit egyelőre nem szeretnék elárulni. Majd ha megvalósult, akkor lesz érdemes beszélni róla. 😊 


Végül az utolsó kérdés:
Ha egy szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyodat, mi lenne az?

MAMA.

Fotók: Farkas Anett 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia