BARA KÉRDEZ: ARCOK A TÓ KÖRÜL – 53. BOLLA VIKTÓRIA / VIKTORIABOLLA

B A L A T O N.

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a „riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben a rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Bolla Viki, ahogy mondja, mindig a ruhák bűvkörében élt, és már az oviban is a kopogós cipő-pörgős szoknya szett volt a váltóruhája, mert abban érezte igazán jól magát. Ezek után talán nem meglepő, hogy kezdetben barátnőivel a 11GROUND blogon írt a divatról, majd három éve belevágott álmai megvalósításába, és megszületett saját márkája a VIKTORIABOLLA ruhamárka. 



Hogy hogyan kerültek a Balaton közelébe? Viki elmondása szerint ez egészen friss történet, ami egy hosszú hétvégével indult a koronavírus egyik hulláma alatt, és aminek következtében már több, mint egy éve Keszthely az otthonuk. 



Mióta éltek Keszthelyen? Korábban hol máshol laktatok még?
A férjem – Kálnoki-Kis Dávid – focista, tavaly tavasszal Zalaegerszegen kapott szerződést. Családi döntés volt, hogy elfogadta ezt az ajánlatot: úgy voltunk vele, hogy mindenképpen szeretnénk együtt élni, és nem kétlaki életben, külön háztartásban. Szerencsére sikerült ezt a gyakorlatban is, Keszthelyen megvalósítanunk.

Miért éppen Keszthelyre esett a választásotok?
Azért döntöttünk Keszthely mellett, mert azt tudtuk előre, hogy nekem a munkám miatt gyakran fel kell majd járnom Budapestre, és Keszthely azért valamivel közelebb van, mint Zalaegerszeg. A Balaton melletti élet nagyon csábító volt, már csak a gyerekek miatt is: a partra járunk ovi után, és ez tényleg felbecsülhetetlen. Nem volt korábbi kötődésünk a tóhoz, inkább csak vágyként volt meg volt bennünk, hogy egyszer nagyon szeretnénk egy nyaralót. Amikor szóba jött, hogy Zalaegerszegre igazol a férjem, akkor nézegettük, hogy melyik város lenne az a hely, ahol szívesen laknánk. És akkor felmerült Keszthely is, de teljesen random módon, nincsenek itt ismerőseink, csak belevágtunk. Most már látjuk, hogy jó döntés volt, nagyon megszerettük.


Mi szeretsz leginkább a Balaton melletti életben?
Amit nagyon szeretek, az a természet: bármerre mész, ott van körülötted. Maga a víz közelsége, nyilván nyáron a legjobb, hogy el tudsz menni bármikor a strandra. Nekem budapestiként az abszolút új élmény, hogy tíz percre van csak a strand, és a gyerekek akár egész nap tudnak lubickolni. A Balaton-parton játszóterezünk minden nap, vagy csak sétálunk, de már önmagában hatalmas élmény csak itt, a Balaton mellett lenni. Nagyon szeretem a nyugalmat, azt, hogy minden öt perc alatt elérhető, és nem töltöm az életemet az autóban, dugóban ülve. Én is kialakítottam itt a saját kis életemet, leköltöztettem az irodát Keszthelyre, lett új munkatársam, bővül a csapat. Az emberek nagyon kedvesek, teljesen más a hangulat, mint Budapesten. Nekem sokszor Keszthelyről felmenni a fővárosba, pont ezért nagyon frusztráló tud lenni.
 
Mi az, amit kevésbé szeretsz benne?
Télen eléggé limitáltak a lehetőségek, mert én előtte azért hozzá voltam szokva például, hogy ha szeretnék, bárhonnan tudok ételt rendelni, vagy el tudunk menni bárhová. Tehát limitáltabb a programválaszték, mint Budapesten, ugyanakkor két kicsi gyerekkel amúgy is sokkal visszafogottabb életet élünk, úgyhogy annyira nem érint ez sem rosszul. Amit kifejezetten nehézségként élek meg, az a család és a barátok távolsága. Illetve a munkám még mindig erősen Budapesthez köt, így a távolság ez esetben is problémát jelent.


Van kedvenc balatoni helyed, amit sosem tudsz megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanál másoknak, hogy látogassanak meg?
A második kislányom, Blanka most másfél éves, úgyhogy túrázni mi még nem nagyon jutottunk el. Voltunk nemrég mondjuk a Rezi várnál és Sümegen, és Keszthelyen a Festetics-kastély nagy kedvenc. Mindig fel tudja dobni a hangulatomat, ha ellátogatunk oda: gyönyörű a park és maga az épület is. Múltkor véletlenül betévedtünk, és éppen játszóház volt a kastély egyik szobájában: hihetetlen élmény volt! A parton lévő játszótér nagy kedvencünk, és Gyenesdiásra is kétnaponta átjárunk, mert ott is nagyon jó a strandon a játszótér, ami szezonon kívül ingyenesen használható.


Van kedvenc balatoni ételed/éttermed?
A keszthelyi Pajti az egyik törzshelyünk, ott minden héten legalább egyszer megfordulunk. A Bock Bisztrót is szeretjük Vonyarcvashegyen, és a keszthelyi Halászcsárda is nagyon jó, az klasszikusabb étterem. Gyenesdiáson nyáron van egy lángosozó, amit nagyon szeretünk. A Pöttyös bögre is cuki, és iszonyatosan kedvesek a tulajdonosok, szóval azt is jó szívvel ajánlom. 


Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságod?
Imádok a Balaton-parton biciklizni, sajnos ez családilag még nem annyira működik, de tavasztól sokszor bringával közlekedem ide-oda, dolgozni vagy szülői értekezletre. A SUP-ozás nagyon érdekelne, illetve a motorcsónak-bérlés is rajta van a bakancslistán, azt is szívesen kipróbálnánk. 


Mennyiben inspirál téged a tó közelsége? 
Nekem nem feltétlen inspirációt, hanem a természet és nyugalom az, amit a Balaton ad. A stílus, amilyen ruhákat tervezek egy kicsit más irány: az inkább városi, vagányabb vonal, amit a márkámban képviselek. 

Szándékoztok valaha véglegesen a Balaton mellé költözni? Mik a terveitek a jövőre nézve? 
Nekünk a férjem szerződése nagyban befolyásolja, hogy hogyan fog alakulni az életünk. Még kicsit több, mint egy éves szerződése van fixen a Zalaegerszegnél, ő szívesen hosszabbítana, mert jól érzi magát a csapatban.  Igazából a foci nagyon kiszámíthatatlan, bármikor történhet olyan igazolás, hogy akár az ország másik felére kellene költöznünk. Én nagyon szeretek itt élni, amit Dávid is szem előtt tart, de a jövő alakulása nagy mértékben függ az ő pályafutásától. Hosszú távon az egyetlen problémás dolog, amit említettem korábban, a család és barátok távolsága. Valójában mi Keszthelyen magunk vagyunk, vannak ismerősök és alakultak társaságok, de a barátaink nagy része Budapesthez köt minket, így hosszú távon alapvetően a fővárosban gondolkodunk. Az, hogy most a Balaton mellett élünk, egy kis fejezete az életünknek, és meglátjuk, hogy meddig tart, de az biztos, hogy nagyon élvezzük. 


Végül az utolsó kérdés:
Ha egy szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyodat, mi lenne az?

NYUGALOM.

Fotók: Bolla Viktória / Instagram

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia