BARA KÉRDEZ: ARCOK A TÓ KÖRÜL – 57. KIRÁLYVÖLGYI NOÉMI / STUDIO NONILLA

 B A L A T O N.

Sokaknak egy meghatározó emlék, a véget nem érő nyaralások helyszíne, vagy csak maga a „riviéra". Szenvedély, hobbi, örök szerelem. És persze vannak azok, akiknek a Balcsi a mindennapok szerves része. Az otthonuk. Maga az ÉLET. Ebben a rovatban őket ismerhetitek meg közelebbről. 

Királyvölgyi Noémi jogásznak tanult, amikor megfogalmazódott benne, hogy a fényképezés az, amely segítségével a leginkább ki tudja magát fejezni. 2018-ban Művészeti és Médiafotográfus diplomát szerzett a KREA Design Iskolában, és azóta hivatalosan is a fotózás tölti ki a mindennapjait. Ínycsiklandó ételek, csodás lakásdekor, lélegzetelállító tájak – mind sajátos stílusát tükrözve köszönnek vissza a képeiről, amelyeknek egyik központi eleme maga a Balaton. 



„A jogi diplomám megszerzése után vágtam bele egy teljesen új irányba és kezdtem el haladni az álmom felé, amiről fogalmam se volt, hogy jól döntöttem-e, csak annyit tudtam, hogy szenvedélyesen szeretek pillanatokat megörökíteni.”


Mióta élsz kétlaki életet Balatonakarattya és Budapest között? Korábban hol máshol laktál még? 
Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen kisgyerekkorom óta a nyaraimat a Balaton partján tölthettem. A Balatonhoz fűződő nagyfokú rajongásom és kötődésem ezáltal már nagyon hamar kialakult bennem.

Miért pont Balatonakarattyára esett a választásod?
Anyukám szülei itt vettek egy kis telket faházzal még a '80-as években, azóta itt nyaral az egész család. Itt szerettük meg a Balatont igazán. Balatonakarattya nekem sokkal több, mint egy Balaton-parti kis település. Itt található ugyanis a BALK, a Balatonakarattyai Lábtenisz Klub, ahol a lábtenisz tartja össze az egyre jobban bővülő társaságot, generációk nőttek fel itt. A lábteniszpálya körül kialakult baráti kör több mint 30 éves múltra tekint vissza. Mérhetetlenül büszke vagyok a nagypapámra, aki szintén az alapítók között volt. A BALK hihtetlen tehetséges lábtenisz játékosokat nevelt ki (nemzetközi szinten is), többek között az édesapámat és az öcsémet is. Lábtenisz bajnokságok, közös bográcsozások és vízi röplabda versenyek színesítik meg a hétvégéket, és hogy mennyire pici a világ, az első hazai fotós tehetségkutató versenyt, a Big Shot-ot, ahol harmadik helyezést értünk el, Ördög Nóra és Nánási Pál álmodta és valósította meg, akik szintén balatonakarattyaiak. 


Mi szeretsz leginkább a Balaton melletti életben?
Végtelenül szeretem a természet közelségét, a kikötőkben a csilingelő árbócok hangját, az emberek kedvességét, hogy itt nőttem fel, ismerek minden kis titkos helyet, és minden utcarészletről egy-egy kedves emlék jut eszembe. A kikötőkben mezítláb sétálni, a fesztiválok hangulatát, a Balaton lágy vizét. Csodálattal töltenek el a hajók, a kikötők és a vitorlásversenyek. Idén is volt szerencsém a Fehér Szalagon és a Kékszalagon is fényképezni. Engem teljesen magával ragad a Balaton a Kékszalag idején – hiszen évente csak egyszer ilyen gyönyörű és varázslatos.


Mi az, amit kevésbé szeretsz benne?
A nagy dugókat az M7-esen.

Van kedvenc balatoni helyed, amit sosem tudsz megunni? Illetve vannak olyan helyszínek, amiket mindenképpen ajánlanál másoknak, hogy látogassanak meg?
A Balaton közepén egy vitorlással – ez az abszolút kedvenc. Az akarattyai magaspartot is nagyon szeretem, a panoráma páratlan és mindig más. A kedvenc helyem ott a The Rusty Coffee Box kávézó.

Van kedvenc balatoni ételed/éttermed?
A szabadban grillezett ételeket szeretem a legjobban.


Mi a legkedvesebb Balaton melletti elfoglaltságod?
Vízi röplabdázás, SUPozás, vitorlázás, biciklizés, grillezés, fotózás, vagy csak úgy lenni és hallgatni a Balatont.

Mennyiben inspirál téged a tó közelsége?
Maximálisan, mivel mindig más arcát mutatja, és mindegyiknek megvan a maga szépsége, innen mindig új ötletekkel és képekkel megyek haza.


Szándékozol valaha véglegesen a Balaton mellé költözni? Mik a terveid a jövőre nézve? 
Egyelőre a bázis Budapest, de amint lehetőségünk van, már pakolunk és megyünk is le, igazából mindig a péntekeket várom, hogy indulhassunk a Balatonra.

Végül az utolsó kérdés:
Ha pár szóval kellene jellemezned a Balatonhoz fűződő viszonyodat, melyek lennének azok?

VÉGTELEN SZERELEM .

Fotók: Királyvölgyi Noémi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül: 17. Bálint Ildi és családja / SPÁJZ SZÖRP

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 1. Nóri és Peti / PEKEDLI

B A R A kérdez: Arcok a TÓ körül - 4. Lengyel Zsuzsa/ L.ZS Kerámia